Omgeving

Ga er lekker op uit in uw vakantie!

Wij geven u hieronder een paar leuke tips.


Boodschappen

Voor uw dagelijkse boodschappen hoeft u niet ver de deur uit, op 500 m van het park in Noord Deurningen vindt u de Spar (zelfs zondags open). Op ca. 4 km, in het dorp Denekamp, vindt u de grotere supermarkten. Ook de Plus en Jumbo zijn op zondag geopend.Tuincentrum Oosterik

1 Km van het park ligt Tuincentrum Oosterik, één van de grootste tuincentra van Nederland. De winkel bestaat uit 50.000 m2 oppervlak en heeft een veelzijdig assortiment op het gebied van tuin en wonen.

Een dag shoppen bij Tuincentrum Oosterik is een dag vol verrassingen. Niet alleen is de winkel altijd anders ingericht, ook het assortiment wordt vrijwel dagelijks aangepast. Ze gaan mee met de seizoenen en zorgen voor een sfeervolle entourage. Om het dagje uit compleet te maken, kunt u heerlijk uitrusten in het restaurant, terwijl uw kinderen lekker ravotten in de indoor speeltuin, naast het terras. Ook in de kerstperiode is dit tuincentrum echt een bezoek waard!Leuke bezoekjes op een rijtje:

 • Denekamp en Nordhorn beide op ca. 4 km.
 • Het schilderachtige kunstenaars stadje Ootmarsum op 9 km.
 • Het hoog op een rots gebouwde "Kasteel van Bad Bentheim" in Bad Bentheim, Duitsland.
 • Als u heerlijk wilt zwemmen kan dat in het overdekte binnenzwembad Dorper Esch in Denekamp en op 5 km afstand vindt u het buitenzwembad Hallen- und Freibad in Nordhorn.
 • Voor een leuke dag winkelen kunt u zeker goed slagen in het winkelhart van het oosten, de stad Enschede.
 • Natura Docet Wonderryck, de plek in Twente waar je alles kunt ontdekken over natuur + cultuur. Ieder seizoen nieuwe tentoonstellingen, het hele jaar door workshops, wandelingen, lezingen, muziek en meer!
 • Landgoed Singraven is schitterend gelegen langs de Dinkel dicht bij het dorp Denekamp. Op het landgoed staan vele bijzondere monumentale gebouwen, waaronder het statige Huis Singraven, het achterliggende Koetshuis en de eeuwenoude watermolen met drie raderen. Singraven biedt een veelzijdig landschap met bossen, lanen, akkers, weilanden, moerassen, en de steeds aanwezige Dinkel.Met uw kinderen er op uit?

 • Crocky Kinderspielparadies Nordhorn, een groot indoor en outdoor speelparadijs voor kinderen van alle leeftijden. Speelparadijs Crocky ligt net over de grens in het Duitse plaatsje Nordhorn en is een perfect dagje uit voor jong en oud.
 • De Ijskuip, een genot voor jong en oud. Geniet hier heerlijk van eigengemaakt ijs ambachtelijk gemaakt van romige Jersey melk van eigen koeien. Al genietend van je ijsje kun je op het erf van de Familie Kuiper allerlei dieren bewonderen; zo lopen er kippen, konijnen, koeien en varkens (met schattige biggetjes!) op deze boerderij.
  Op het erf is een gave speeltuin met een enorme zandbak, schommels en een springkussen. Ook zijn er allerlei trapauto’s te vinden waarmee je over het erf kunt crossen.

  Naast dat het bij de IIsboerderij de IJskuip superleuk is en er van alles te doen is is het ijs ook nog eens verrukkelijk. Zeker een aanrader om eens een bezoekje aan te brengen!


Ook zijn er voldoende fietsroutes en wandelroutes die u de prachtige omgeving kunnen laten zien. Geniet van de mooie routes door Denekamp, Ootmarsum, Weerselo en alles wat daartussen ligt. De plaatsen kennen vele prachtige en zeer goed aangelegde fiets en/of wandelpaden. Kijk gerust op de website van VVV Dinkelland voor alle informatie.

www.ootmarsum-dinkelland.nl


Wilt u op een unieke wijze Twente ontdekken? Beleef de leukste dag bij Actief Twente. Ontdek Twente samen met vrienden, familie of met z'n tweeën per chopper, scooter, fiets of kano!